• Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Gray Youtube Icoon
  • Gray LinkedIn Icon

Sharon Maas Life Alchemist & Coach Amsterdam

 info@sharon-maas.com T +31 (0) 6 171 202 34

©2018 designed by Sharon Maas

Mama Coaching

Ben jij net zo overweldigd door het moederschap als ik? Heb je moeite je weg te vinden in het nieuwe normaal? Brengen meningen van anderen je van de wijs? Ben je zoveel meer veranderd dan je beoogd had en opzoek naar de weg terug? Ik wil de reis naar de beste mama versie van jezelf graag met je maken!

Een deel van mijn verhaal:

In een continue staat van overspannenheid proberen je weg te vinden tussen je gevoel en de meningen om je heen. Dat is mijn definitie van moederschap nu. De balans tussen welke dag van de week het is en wanneer je voor het laatst hebt gedoucht. Aandelen in droogshampoo en gezond proberen te eten. Proberen te herinneren welke borst je hebt gegeven en je tussentijds irriteren aan het advies van mensen om je heen.

Weet je wat mij het meest is tegengevallen? Dat we als mama’s zo hard, oneerlijk en kritisch zijn tegen elkaar. De continue strijd van de mama’s over hoe fantastisch de kleine spruit is en hoe ver hij vooruit loopt op de ontwikkeling. Dodelijk vermoeiend en ergens ook zo eenzaam …

Wat is de toegevoegde waarde om aan een uitgeputte moeder te vertellen dat je kleine al weken de hele nacht doorslaapt? Die moeder die de koffie in de koelkast zette en de kaas in de vaatwasser tegenkwam. Die moeder? Die moeder ben ik ook! Ik heb het mooiste kind op de wereld gezet, net als jij! Ik twijfel ook of ik het wel goed doe, elke dag eigenlijk … Ik lag ook nachten lang te googlen op remedies tegen die rot buikkrampjes om erachter te komen dat ze er gewoon doorheen moeten.

Ik ben net als jij. Maar echte gesprekken lijken niet te mogen. Gesprekken over hoe onzeker je soms bent … Dat je de verantwoordelijkheid soms best eng vindt. De lichamelijke ongemakken die je kent. De wissel die de kleine spruit op je relatie trekt. Tips, een luisterend oor, delen van je onzekerheid en elkaar steunen in het algemeen. Maar ook de hilariteit van het moederschap! De missers en grappige momenten die het ouderschap kent.  Er wordt zo veel geschreven, onderzocht en we moeten zovéél. Je denkt het allemaal te weten voordat je daadwerkelijk met het mooiste en puurste schepsel ter wereld kennis maakt. Maar jeetje wat is het toch een rollercoaster.

Ineens betrapte ik mezelf erop dat ik mijn oude leven mis! Dat ik haar, mijn oude zelf, mis … Vervolgens voelde ik een golf van boosheid en ging ik met mezelf een stevig monoloog aan hoe ik het me in mijn hoofd haalde mijn oude ik te missen! Marlie is het mooiste wat ik heb. Mijn hart stroomt over van liefde voor haar maar mag ik mijn oude zelf soms missen? De variant op hakken zonder de ‘oorlogsstrepen’ van zwangerschap? Degene die zich zelfverzekerd voelde en best een druk fabuleus sociaal leventje had? De reislustige vrouwelijke Sharon die vol ambitie, plannen en ideeën zat?

Ik biecht het op … ik miste mij en ben die vrouw geworden die mijn naïeve oude zelf nooit zou worden. Ik bevind mijzelf ook vaak in sportkleding en zonder make-up in de supermarkt. Had nooit van een ‘vetschort’ gehoord tot ik er zelf eentje bleek te hebben. Comfort was ineens belangrijker geworden dan wat het oog wil en ik voelde me verre van sexy met melktieten, vetschort en de kilo’s die er nog af moesten. De vermoeidheid speelt ook een enorme rol en ik kon de verleidster versie nog steeds niet traceren. 

Na flinke stress, financiële problemen, relatie problematiek, scheiding, gewenning aan het leven als alleenstaande moeder en de bijbehorende papierwinkel denk ik dat ik mij goed kan verplaatsen in vele facetten van het moederschap. Graag ondersteun ik jou in je mooiste reis ooit! De reis van het moederschap!